maanantai 21. heinäkuuta 2014


Joutopäivämarkkinoilla käytiin kauppaa ja kansainvälistyttiin

Ylistaron perinteiset Joutopäivämarkkinat keräsi koulukeskuksen alueelle runsaasti kävijöitä. Sunnuntaina 20.7. järjestetty markkinatapahtuma helli yleisöään auringonpaahteella, mutta saatiinpa niskaan välillä railakas vesikuurokin. Runsaslukuiset markkinamyyjät olivat tyytyväisiä päivän antiin, ja markkinavierailla riittikin katseltavaa ja osteltavaa laidasta laitaan.
Joutopäivämarkkinoiden teemana oli tänä vuonna Kansainvälisyys. Ylistaron Kilpa-Veljien järjestämän tapahtuman toteutuksessa oli mukana myös Ylistaron Yrittäjät ry, jonka puheenjohtaja Reijo Virtanen totesi avajaispuheessaan kansainvälistymisen olevan yrittäjän kannalta suuri haaste.
Ylistaron Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Reijo Virtanen avasi
 markkinat.
-        Markkinat eivät ole enää vain omalla kylällä tai omassa maakunnassa. Kansainvälisillä markkinoilla onnistumisen edellytys onkin kohdealueen riittävä tuntemus, hän tähdensi.
Pohjalaisen yrittäjyyden arvot ja ominaispiirteet Virtanen näki valttina kaikenlaajuisessa kaupankäynnissä.
-        Toimimme luotettavasti, rehellisesti, tuloksellisesti ja asiat loppuun saakka vieden. Olemme avoimia ja kohtaamme asiat ennakkoluulottomasti ja yhteistyötä rakentaen.

Ylistarosta maailmalle

Kansainvälisistä työnkuvistaan kertoivat kiinnostavin tarinoin ryyditettyinä Kauko Hölsö, Sinikka Koski ja Helena Tuuri, joita kaikkia yhdistää ylistarolaislähtöisyys. Kotiseudulleen paluun tehnyt Hölsö on toiminut IT-asiantuntijan tehtävissä monissa eri Afrikan maissa. Sinikka Koski työskentelee erityisasiantuntijana Suomen suurlähetystössä Kabulissa, Afganistanissa, ja Helena Tuuri aloittaa elokuun puolivälissä Prahassa Suomen suurlähettilään tehtävissä.
Koulukeskuksen pihapiiri kirvoitti kolmikkoa muistelemaan myös Ylistaron kouluaikojaan, josta oli jäänyt kaikille lämpimiä muistoja.
-        Toivottavasti koulu säilyy Ylistarossa tulevaisuudessakin. Olen kiitollinen siitä miten hyvän kasvualustan sain täällä opintoihini, Sinikka Koski kiteytti.
Helena Tuuri (vas.), Kauko Hölsö ja Sinikka Koski kertoivat kansainvälisyydestä kiinnostavasti.
Tapahtumassa kuultiin myös poliitikkojen lyhyitä puheenvuoroja. Tervehdyksensä kävi tuomassa kokoomuksen kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen, joka puhui omasta kokemuksestaan vaihto-oppilastoiminnan puolesta. 
Anne-Mari Virolainen kannusti vaihto-oppilastoimintaan.
Anneli Jäättenmäki puhui metsien hyödyntämisestä.

- Omassa perheessäni on ollut monta vaihto-oppilasta, mikä on yksi tapa saada kansainvälisyyttä lähelleen. Kansainvälisyys kulkee käsi kädessä suvaitsevaisuuden kanssa, hän muistutti.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki korosti puheessaan metsien merkitystä ja arvoa suomalaisille

- Metsä on teollisuuden tärkein raaka-aine, joka tuo työtä ja pitää meitä pystyssä. Metsä on tulevaisuudessa vieläkin tärkeämpi työllistäjä, eikä puun käytölle saa asettaa liian tiukkoja kriteerejä. Metsä ei ole pelkästään       toimeentulon lähde, vaan myös virkistäytymispaikka.
Virolaisen ja Jäätteenmäen lisäksi markkinakansaa tervehtivät perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen sekä SDP:n kansanedustaja Harry Wallin.
Markkinväelle oli tarjolla ilmainen, non-stop -kuljetus Zetorilla tapahtumapaikalle.


Ei markkinoita ilman ilmapalloja.
Loukolan Sheikit viihdytti väkeä.
                                                       
Markkinakojuilla kävi kuhina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti